10.5.2011

ESC.

Photobucket

Vuoden 2011 Euroviisut pärähtävät tänään käyntiin, kun ensimmäinen semifinaali kisataan Saksan Düsseldorfissa. Tänä vuonna tarjonta on jotenkin tasapaksua, mutta onneksi muutamia onnistujia ja yllättäjiä on mukana. Suomellakin on tänä vuonna jopa ihan sympaattinen ja muitakin tunteita kuin hämmennystä herättävä ehdokas ja itse ainakin uskon Paradise Oscarin menestykseen. Yksinkertainen kappale eroaa paljastelijoiden ja jumputusten massasta ja yleensä yököttävässä maailmanpelastusteemassa on jotain aitoa. Finaaliin mennään.

Suitsuksesta huolimatta Suomi ei suinkaan ole suosikkini. Yllättäen useat suosikkini ovat suuria rahoittajamaita, mikä maiden viisulähihistoriaa silmällä pitäen on epäilyttävää. Ehkä Saksan voitto viime vuonna antoi myös muille suurille rahoittajamaille puhtia tai ehkä maat viimeinkin haluavat rahoilleen vastinetta. Mene ja tiedä, mutta ainakin minä uskon suurten länsimaiden menestykseen myös tänä vuonna. Suurimpia ennakkosuosikkeja ovat Ranskan oopperaa laulava 21-vuotias Prinssi-Rohkea, Brittien paluun tehnyt miesbändi Blue sekä kisoihin vuosien tauon jälkeen paluun tekevä, romanttinen Italia. Myös Saksan kappaleesta pidän, mutta valitettavasti kertosäkeetön kappale ei voi menestyä viisuissa. Muita ennakko- ja omia suosikkejani ovat Ruotsin suosittu Eric Saade (duh) sekä Unkarin 36-vuotias yksinhuoltajaäiti Kati Wolf kappaleellaan What About My Dreams.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

En oikein osaa mitään kauhean tarkkaa veikkausta tehdä, koska ennen lähes täydellinen viisututkani on tuhoutunut jury-äänien myötä, mutta uskon, että voitosta kamppailevat Ranska, Ruotsi sekä Iso-Britannia. Lisäksi Venäjällä on harjoitusten mukaan jälleen kerran ammattimainen ja hieno show, joten itä-äänillä sillekin voi ennustaa menestystä.

*edit. JeeJee. Harmi, että symppis Norja ei menestynyt. Mutta Suomi oli jopa aika vaikuttava. Kyllä ne suomenruotsalaiset osaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti