30.5.2011

Kesän elokuvat '11 vol. 2.

Jos toukokuu oli Amerikassa pakattu täyteen jätti-ensi-iltoja, niin kesäkuu pistää vielä paremmaksi, sillä joka viikonloppu teattereihin saapuu suurien studioiden blockbustereita. Tähän asti kesän jättielokuvat ovat kovasta kilpailusta huolimatta menestyneet hyvin, mutta kesäkuu tuo varmasti mukanaan myös floppeja. Kirjoitan elokuvista, jotka tulevat Amerikassa ensi-iltaan jo kesäkuun aikana ja Suomessa myöhemmin kesällä, X-Menia lukuunottamatta.

PhotobucketPhotobucket

Kesäkuun 3. päivä X-Men kohtaa Gossip Girlin, kun Matthew Vaughnin ohjaama X-Men: First Class saapuu teattereihin. Iloiselle 60-luvulle sijoittuva elokuva esittelee meille Charles Xavierin ja Mangeton nuorina miehinä ja kertoo tarinan heidän ystävyydestään ennen keskinäistä vihanpitoa. Xavierin ja Magneton lisäksi elokuvan keskiössä ovat nuoret mutantit ja heidän ihmissuhteensa. X-Men: First Class on koko kesän eniten odottamani kesärymistely, sillä toivon sen palauttavan X-Men sarjan entiseen loistoonsa. Pääsosissa James McAvoy, Winter's Bonesta Oscar-ehdokkuuden saanut Jennifer Lawrence ja Mad Menin (mielestäni melkolailla lahjaton) January Jones.

J.J. Abramsin yrittää tehdä clowerfieldit uudella elokuvallaan Super 8. Lapsinäytteljöiden (mm. iiii-hana Elle Fanning) tähdittämä scifi-elokuva kertoo lapsiryhmästä, jotka näkevät oudon junaonnettomuuden kuvatessaan harraste-elokuvaa nimeltä Super 8. Elokuvan markkinoinnissa on käytetty Clowerfieldista ja Inceptionista tuttua salailutaktiikkaa, joten elokuvasta ei vielä tiedetä kamalasti. Steven Spielbergin tuottama elokuva saa Suomen ensi-iltansa vasta heinäkuun lopussa, mutta Yhdysvalloissa jo kesäkuun 10.

PhotobucketPhotobucket
Kesäkuun puolivälissä teattereihin lentää ehkä kesän suurin kysymysmerkki Green Lantern. Hauskan Ryan Reynoldsin tähdittämä supersankarirymistely kertoo vähän kummallista tarinaa ensimmäisestä tellukselta kotoisin olevasta universumin-suojelijasta, joka saa yli-inhimilliset voimat vihreästä sormuksesta. Elokuva on tehty lähes kokonaan CGI-tekniikkaa käyttäen, ja ainakin trailereiden perusteella lopputuloksena on näyttävää ja värikästä, mutta kieltämättä muovista toimintaa. Jokin on kuitenkin mennyt vikaan, sillä suuresta budjetista ja Reynoldsista huolimatta, trailerit ovat aiheuttaneet enemmän hämmennystä kuin innostusta eikä elokuvan vihreä-visuaalisuus iske. Green Lantern saa Suomen ensi-iltansa heinäkuun lopussa.

Kesäkuun päättää vuoden Pixar-annostus Cars-elokuvan jatko-osan muodossa. Jo studion ilmoitus Cars 2:sta oli pettymys tällaiselle Pixar-fanipojalle eikä tunne ole mihinkään poistunut.
Vuoden 2006 Cars oli hyvin tehtyä ja vauhdikasta viihdettä lapsille, mutta siitä puuttui Pixar-elokuville ominainen lämpö, raikkaus ja sielukkuus. Elokuvat kuten Wall-e, Ratatouille ja Up ovat vedonneet niin lapsiin kuin aikuisinkiin älykkäillä ja ajattomilla tarinoillaan, mutta Cars 2 vaikuttaa trailereiden perusteella lähinnä elokuvan mittaiselta lelu-mainokselta. Pixarin tuntien luvassa on moitteetonta ja viihdyttävää autoilua ympäri maailmaa. Ja kuka tietää, ehkä kiiltävän konepellin alta löytyy myös sydän ja sielu. Suomen ensi-ilta tuttuun Pixar-tapaan vasta elokuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti