20.11.2011

“The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1: Yeah, That Shit You Heard About Chewing Out the Baby is Intense”

Kaikista omista sisäisistä vastaanhangoittelusta ja ulkomaailman elokuvatykkääjien negatiivisista mielipiteistä huolimatta pidän Twilight-elokuvista ilmiönä. Pääsyy tähän on, että elokuvat antavat minulle mahdollisuuden katsoa ihanan Kristen Stewartin keikistelyä punaisella matoilla ja muotilehtien kansissa. Toinen miellyttävä asia on, että Twilight on jotain täysin tietyn ikäryhmän omaa. Se on avoimesti ja ylpeästi sukupolvikokemus, joka yhdistää nuoria (tyttöjä) ympäri maailman. Toki me muut nauramme Twilight-hömpötykselle ja sen aiheuttamalle kirkuvalle fanaattisuudelle, mutta minusta on mahtavaa, jos nuoret ottavat jonkun kulttuurituotteen näin omakseen rakastaen ja vaalien sitä.

Photobucket
Haluan kuitenkin korostaa, että arvostan Twilightia ainoastaan ilmiönä. Elokuvina Twilightit epäonnistuvat suurilta osin onnettoman lähdemateriaalinsa vuoksi. Sarjan luoja Stephenie Meyer on kirjoittajana onneton ja tarinan kuljetuksessaan mauton ja raaka. Tällä viikolla ensi-iltansa saanut Twilight: Aamunkoi- osa 1 on elokuvasarjan tähän mennessä heikoin osa. Suuressa osassa elokuvaa ei oikein tapahdu mitään ja kun tapahtuu, on se joko naurettavaa tai vaivaannuttavaa. Harvoin elokuva ällistyttää sillä, että jotain on tehty näin huonosti, nolosti tai huonolla maulla. Luultavasti vuosikausiin kamalin kohtaus oli loppupuolen mies-rakastuu-vauvaan-hirvittävyys. Lähelle pääsi myös edelleen nolon söpön ja pehmoisen näköisten ihmissusien "keskustelu" kallioilla.

Pahinta elokuvassa oli kuitenkin sen välittämät arvot. Bella heikkona rakkaudessaan riutuvana naisena kärsii kiimassaan, kun jatkuvasti kaikki hänen ympärillään varoittelevat seksin vaarallisuudesta. Kun seksiä sitten viimein päästään harrastamaan (mauttomalla rantahuvilalla) Bella tulee heti raskaaksi ja kieltäytyy oman elämänsä uhalla abortista. Tästä hänet lopussa myös palkitaan. On hämmentävää, että tällaisia konservatiisia, ja elokuvien aihepiiristä huolimatta kristillisiä arvoja levitetään herkille teineille kauniiden ihmisten ja höpöromantiikan välityksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti