21.9.2010

Social Network.

Image and video hosting by TinyPic
David Fincherin Social Network on elokuva Facebookista. Se kertoo tarinan loukatusta nörtistä, ystävyydestä, rahasta ja katkeruudesta. Social Network kuvaa nykyajan megamenestyjiä, jotka luovat tyhjästä uudenlaista, immateriaalista sosiaalista olemista.

Vaikka elokuvan kylmässä kuvakerronnassa ja tarinassa ei ole mitään ennennäkemätöntä, on elokuvassa jotain hyvin nuorta ja modernia. Elokuvan äänimaailma on konemaista ja kaiken yllä leijuu tietynlainen uuden ajan humu. Nuorukaiset suhtautuvat uraansa kuin leikkeihin, joissa kaikilla on omat hiekkalaatikkonsa.
Ohjaaja David Fincher kertoo tarinan tyylikkään monitasoisesti, takautumilla ja juonella leikkien.


Elokuvan nuoret näyttelijät hoitavat hommansa. Ärsyttävyyksiin asti tunteeton ja liian nopeasti puhuva Jesse Eisenberg on erinomainen valinta Facebookin luoneen Marc Zuckenbergin rooliin. Andrew Garfield (uusi Spider-Man) tekee herkän roolisuorituksen Marcin ainoana ystävänä Eduardona ja jopa Justin Timberlake onnistuu keinottelija Sean Parkerin lipevässä roolissa.

Social Network on tyylipuhdas ja ymmärtäväinen elokuva 2000-luvun suurimmasta menestystarinasta ja henkilöistä sen taustalla.


Social Network tulee elokuvateattereihin 22.10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti