4.10.2010

Vtun Ruotsi.

En voi tajuta, mitä ruotsalaiset tekee niin paljon paremmin kuin tyyliin kaikki muut maat koko telluksella. Jokaisessa Euroopan kaupungissa, jossa olen vieraillut, on noin 2-40 H&M-liikettä pääkadulla, jokainen vaihtoon lähtevä opiskelija käy piristystä aneemiseen kopperoonsa IKEAn hyllyiltä ja ACNE on ollut farkkumaailman the-thang jo vaikka kuinka monta vuotta. Suomella on stana Seppälä, Sotka ja Beavers. Ostaako joku oikeasti enää Beavers-farkkuja? Tai onko kukaan koskaan ostanutkaan?



Viime viikolla sain lukea lehdestä, että Britteinsaarten kolme myydyintä kirjaa tänä vuonna ovat olleet Stieg Larssonin Millenium-trilogia. Larssonista puheenollen, trilogiasta tehdyt ruotsalaiset jännärielokuvat ovat tuottaneet maailmalla jo 200 MILJOONAA dollaria, ja niistä ollaan kovaa vauhtia tekemässä Hollywood-versioita. Pääosaa esittää ainakin Social Networkista tuttu Rooney Mara. Ilouutisena voidaan kertoa myös, että alkuperäisissä Millenium-elokuvissa Lisbethiä esittänyt Noomi Rapace valittiin Sherlock Holmes 2:en naispääosan esittäjäksi. Ja viime viikonloppuna ensi-iltansa Amerikassa sai vampyyrikauhistelu Let Me In, joka on uusintaversio ruotsalaisesta Låt Den Rätte Komma In -elokuvasta. Onneksi meillä on Irina, joka leikkisästi flirttailee Georgen kanssa lumihangessa, ja Rare Export, jossa hirtetään joulupukki.



Ja helvetin Abba. Robyn on maailman ihanin artisti, Max Martin on tuottanut lähes kaiken 2000-luvulla hitiksi nousseen tanssimusan ja Lady Gaga puhuu Paparazzi-videollaan ruotsia. Samaisessa videossa on myös Alexander Skarsgård. Mutha-fckin Skkkkååsgåård! Suomesta ei ole koskaan tullut mitään Skkkåårsgåårdia. Ja ei, Peter Franzen ruotsalaisena viikinkinä ei ole ii-han sama asia.



Onneksi Ruotsilla menee nykyisin Euroviisuissa yhtä huonosti kuin Suomella, niiden kirosanat on ihan tyhmiä, ja kukaan ei käytä Ericsonin-puhelimia. Prkl.

Abba – Dancing Queen

6 kommenttia:

  1. Fy fan, ruotsalaiset kirosanat on huippuja! :D

    VastaaPoista
  2. Luv it :D Ja voi miksi? Låt Den Rätte Komma In on I-H-A-N-A elokuva, en kaipaa siittä mtn kakkaa jenkki versiota! Mutta Skarsgård <3

    VastaaPoista
  3. MOENDE: Sjutton!

    Maria: It's the american way. Ja se ei siis kuulemma ole ihan paskin uusintaversio.

    VastaaPoista
  4. Huomauttaisin, että Rare Export(s)issa ei muuten hirtetä joulupukkia.

    Muuten allt låter bra, vtun Ruotsi ja Skarsgård ja Muppettien Swedish Chef making Swedish meatballs :D

    VastaaPoista