29.4.2011

OMG.

PhotobucketHulivilijumalaprinssi Thorin seikkailuista kertova elokuva saapui ensi-iltaan täällä Tanskan maalla eilen, lähes kaksi viikkoa ennen Yhdysvaltojen ensi-iltaa. Kuten eilen kirjoittelin, elokuva oli yksi kesän eniten odottamistani blockbustereista eikä elokuva pettänyt, vaan oli juuri oikeissa suhteissa hauska, jännittävä ja eeppinen.

Elokuvan alussa Odin-jumalan hurjastelijapoika Thor heitetään maankamaralle ihmisten sekaan oppimaan nöyryyttä ja inhimillisyyttä. Samalla kun Thor oppii Natalie Portmanin esittämän Janen avustuksella elämään ihmisiksi telluksella, Thorin veli Loki juonittelee Odinin kruunua itselleen Asgårdissa. Monimutkainen, kahdessa eri universumissa kulkeva juonenkuljetus toimii yllättävän hyvin, eikä kumpaankaan ulottuvuuteen ehdi kyllästyä.

Koko elokuvan skenario jumalasta ihmisten joukossa on naurettava, ja tämä on onneksi tajuttu elokuvaa tehtäessä. Huumoria revitään paitsi Thorin voimasta, karuista viikinkitavoista niin myös norjan kielestä. Upealta näyttävä jumaltaivas Asgård on mielenkiintoinen ja maan päällä hämmennystä aiheuttavan Thorin seikkailuja seuraa mielellään. Itseäni väsytti hieman Iron Manistakin tutun SHIELD-organisaation tunkeminen tähänkin elokuvaan ja kaikille ensi-sarjakuvafilmatisoinneille tuttu kiire, mutta muuten Thor on toimiva, tyylikäs ja rento aloitus kesän actionjyrille.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Pakko vielä lopuksi antaa tunnustusta Marvelille hienoista sarjakuvafilmatisoinneista. Siinä missä DC Comics on tuottanut kultamunia jo valmiiksi tunnetuista hahmoista (Nolanin Batmanit, Superman Returns), Marvel on onnistunut hienosti esittelemään tuntemattomampia hahmojaan suurelle yleisölle hyvintehtyjen ja jopa älykkäiden viihde-elokuvien muodossa (X-Men,Iron Man ja Thor). Marvelin brändia koetellaan vielä kahteen kertaan tänä vuonna, kun X-Men: First Class ja Captain America saavat ensi-iltansa myöhemmin tänä kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti