17.4.2011

Vaalit.

En ole kovinkaan poliittinen ihminen, mutta siitä huolimatta eduskuntavaalien tulos tekee surulliseksi. Kun elää helsinkiläisessä yliopistokuplassa on vaikea tajuta sitä suurta hämmennystä, joka Suomen kansaa vaivaa. Juuri politiikka on se areena, jossa asioihin ja arkisen elämän sääntöihin vaikutetaan ja jossa arvot ja asenteet välittyvät yhteiskunnan toimintaan. Tästä syystä on järkyttävää huomata, kuinka populistinen oneliner-puolue saa "jytky"-voiton vaaleissa ohjelmalla, joka johtaa nationalistisempaan, homogeenisempaan ja kulttuurisesti köyhempään Suomeen.

Photobucket

En tiedä kumpi on pelottavampi ajatus. Se, että suomalaisten arvomaailma on todella siirtynyt näin kauas omastani vai se, että ihmiset on näin surullisen helppo huijata vaaliuurnille amerikkalaistyylisellä musta-valkoisella populismilla. Vaikka äänestysprosentti nousi 3,5 prosenttia, on vaikea olla onnellinen tästä uudesta Suomesta.

Olo on yksinäinen ja tyhjä.

2 kommenttia:

  1. *hali* Et ole yksin Mikkoseni! En meinannut saada yöllä unta, teki pahaa ja itketti. Ei näin! Katsoin erästä vaalitenttiä viimeviikolla ja otin tehtäväkseni seurata nimenomaan Soinia. Hän pysyy rauhallisena, ei provosoidu ja käyttää ns arkikieltä juu. MUTTA puhuu pelkkää p****a, syö sanansa koko ajan, kumoaa omat väitteensä seuraavassa lauseessa, faktat on täysin hukassa ja puhuu itsensä pussiin. Silti "kansan" mielestä tuon keskustelun aikana hän selviytyi parhaiten (katsojat siis osallistuivat netissä). Suomalaisia vaan, ikävä kyllä, on äärimmäisen helppo höynäyttää.

    VastaaPoista
  2. Ei sitä vieläkään osaa tajuta. Onneksi Persut on lopulta vain puolue muiden joukossa, ja siinä joukossa sen pitää myös elää. Luultavasti one-linereiden-muuttaminen oikeiksi poliittisiksi päätöksiksi on persuillekin yhtä vaikeaa kuin kaikille muillekin.

    Vaikeinta on niellä arvoja, joita suomen kolmanneksi suurin puolue ja sen edustajat ajavat.

    VastaaPoista