5.5.2010

DRGNLVR

En yleensä pidä Dreamworksin animaatiosta. Liian usein ne perustuvat sille, että joku siili/mörkö/peikko puhuu Brangelinan äänellä ja viljelee mukanokkelia populaarikulttuuri viittauksia läpi tarinan, joka opettaa jotain kivaa ja kilttiä.

Näistä ennakkoluuloista johtuen oli hienoa nähdä kuinka upea, oikeasti hauska ja koskettava lastenelokuva studion uusin elokuva, How To Train Your Dragon, on. Tarina rakennetaan tutuista aineksista; epäsuosittu poika, vaikea isäsuhde, vihollinen ja uusi ystävä. Näistä palikoista olisi helposti voitu rakentaa tavanomainen rutiiniseikkailu, mutta tässä elokuvassa jotain tehtiin oikein. Hahmoista välittää oikeasti, viikingit ovat tyyppeinä lystikkäitä ja maailma on samaan aikaan tuttu ja uusi. Erityisen hienosti rakennettiin pojan ja lohikäärmeen ystävyyttä. Lohikäärme, Hampaaton, on ihastuttavin hahmo aikoihin. Puhumaton, musta, suonikas ja räjähdyksiä puhaltava raajarikko ihastuttaa eläimellisellä lapsellisuudellaan ja sydämmellisyydellään.



Olen nähnyt jo useita 3d-elokuvia, eikä uusi elokuvaformaatti ole tehnyt minuun suurtakaan vaikutusta. Ennen lohikäärmeitä. Useat kohtaukset, joiden aikana lohikäärmeen selässä lennetään päistikkään päin tuulta, sukelletaan kohti kallioita ja liihoitellaan pilvien yllä, saivat aikaa kylmiä väreitä ja lapsellista intoa. Seikkailu, jännitys ja ilo sulautuivat yhteen upeaksi 3d-nirvanaksi, jonka toivoo jatkuvan.

Elokuva on ollut megahitti USA:ssa ja elokuvasta on yllättäen suunnitteilla jatko-osa. Tästä harmittavasta tosiseikasta ei kuitenkaan kannata välittää, vaan lentää Hampaattoman kanssa maailman ääriin.


kuvat: google.images

2 kommenttia:

  1. Katoin ton trailerin joskus ja sen perusteella haluaisin nähdä ton kans. 3D:nä. Lapsellinen into on ihanaa.

    VastaaPoista
  2. En usko, että se pyörii enää kauhean kauan, eli kiirehdi! Tuollainen leffa pitää kokea isolta kankaalta.

    Ekaa kertaa 3d:leffassa mun silmät eivät kuivaneet eivätkä lasit painaneet. Jee.

    VastaaPoista