23.5.2010

Prince of Persia.

Prince of Persia on pelisarja, joka otti ensi askeleensa jo kultaisella 1980-luvulla. Nyt pelisarjasta on tehty tuottaja Jerry Bruckheimerin toimesta kesäblockbuster-elokuva popcornien kylkiäiseksi. Elokuva kertoo tarinan pojasta (JAKE GYLLENHAAL), joka on noussut kerjäläisestä prinssiksi ja joutuu ilkeän salajuonen kohteeksi. Elokuvan keskiössä ovat myös kaunis prinsessa ja mystinen, aikaa taaksepäin liikuttava tikari.

Tyypit, joiden kanssa menin elokuvaa katsomaan, inhosivat sitä. Heidän mielestään elokuva oli tyhmä, juoni oli päätön ja asioiden kerronta idioottimaista. Itse olen toista mieltä. Toki elokuvalla oli omat heikkoutensa ja välillä meno oli aika päätöntä ja tyhmää. Mutta jokin toimi. Ehkä kaksi siideriä, jotka olin juonut aikaisemmin, mutta ehkä myös tunnelma, JAKE GYLLENHAALIN ja tytön kemia ja tietynlainen vanhanaikainen satumaisuus. Itämainen tunnelma ja suurtakin suurempi tarina sulivat helposti yhteen ja prinssi/prinsessa-tematiikassa oli jotain tuttua ja turvallista lapsuuden disney- piirretyistä. Toiminta oli kaunista ja JAKE GYLLENHAALIN akrobaattista liikehdintää oli ilo katsella. Myös Prinsessa Taminaa esittänyt Gemma Artenton oli hurmaava ja tarpeeksi tulinen vastapari JAKE GYLLENHAALILLE.

Elokuva ei ole millään tavalla täydellinen. Se on kuitenkin tarpeeksi kepeä, seikkailullinen ja paikoitellen jopa hauska täyttääkseen hyvän kesärymistelyn kriteerit moitteettomasti.

kuvat: google.images ;)

ps. Hassua, että Prince of Persian Euroopan ensi-ilta on yli viikkoa aiemmin kuin Amerikan enskari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti