3.5.2010

Kesän elokuvat vol. 1

Kesä on Hollywoodissa toiminnan, ylimitoitettujen budjettien, jatko-osien ja teinien kulta-aikaa. Tänä vuonna kesätyöpennosistamme taistelevat niin robotit, prinssit, vampyyrit, puhuvat lelut kuin photoshoppauksen ihmettä todistavat sinkkunaisetkin.

Kesän käynnistää tänä viikonloppuna maailman ensi-iltansa saava Iron Man 2. Hurmaavan Robert Downey Jr: in tähdittämä Iron Man oli kesän 2008 todellinen yllättäjä. Paitsi että elokuva tuotti yli puoli miljardia dollaria, onnistui elokuva olemaan hieman erilainen supersankarielokuva. Ironisen hauska ja jopa kepeähkö. Jatko-osassa kaikki on odotetusti isompaa, kalliimpaa, kauniimpaa ja Scarletimpaa. Trailereiden perusteella en ole kamalasti innostunut. Jotenkin tuntuu, että pahiksia on liikaa, Gwynethin ja Robertin suhteessa on kummallisesti palattu lähtökuoppiin ja Rourken venäjäaksentti on vähän hassu.

JAKE GYLLENHAAL! Prince of Persia on Jerry Bruckheimerin uusin yritys käynnistää seuraava hittielokuva sarjansa. Bruckheimerin tuottama Pirates Of The Carribbean on aikamme menestyneimpiä elokuvasarjoja. POTCssa yhdistyivät kesäisen letkeä meno, naurettava ja hektinen juonenkuljetus sekä Johnny Depp lähes täydelliseksi karkinhuuruiseksi symbioosiksi. JAKE GYLLENHAAL ei ole Johnny Depp, mutta toisaalta hän on JAKE GYLLENHAAL. Elokuva perustuu saman nimiseen pelisarjaan ja kertoo tarinan prinssistä, jonka pitää pelastaa tikari, joka voi muuttaa ajan suunnan ja joka saattaa näin tuhota maailman. Joo. JAKE GYLLENHAAL!

Kesäkuun käynnistää varmasti Avatarin jälkeen merkittävin tietokonetekniikan riemuvoitto, kun ikinuoret Sinkkuelämää 2:sen naiset suuntaavat louboutininsa kohti Abu Dabin aavikkoja. Ensimmäinen Sinkkuelämä-elokuva oli pettymys. Elokuva oli iloton, juoneton, muoti oli erittäin alleviivattua ja kauneusleikkaukset epäonnistuneita (Samathan otsa ja Bigin kulmakarvat). Mutta trailereiden perusteella toiselta yritykseltä on lupa odottaa enemmän. Vaikka juonessa on muutamia itseäni oksettavia puolia, niin odotan elokuvaa toiveekkaana. Trailereissa on vapautuneen iloinen meno, naiset näyttävät oikeasti upeilta ja Aidan tulee takaisin!

2 kommenttia:

  1. Toiv. kakkahuumori ei tule takaisin:/

    VastaaPoista
  2. Juu. Robottikakka on aina ikävää ja Persiassa siinä on aina hiekkaa :D

    Mäkin toivon todella ei-kakka-huumoria.

    VastaaPoista