24.5.2010

Glee.



Viimeistään ensi vuonna Suomessakin varmasti alkaa Amerikassa huippusuosittu musikaali-lukiolaisdraama Glee. Glee kertoo perinteisen amerikkalaisen pikkukaupungin high-schoolin musiikki- ja esiintymiskerhosta. Raskaana oleva cheerleader, herkkä jalkapalloilija, kiintiö vammainen ja kiintiö musta sekä muut kliseiset palikat ovat alusta, jolle voidaan rakentaa tuore ja yllättävä yhdistelmä draamaa, komediaa ja kutkuttavia tanssi-ja laulunumeroita.

Jokaisessa jaksossa ryhmäläiset tekevät omat versionsa enemmän tai vähemmän tunnetuista pop-kappaleista. Yleensä kappaleiden kautta tuodaan julki hahmojen tuntemuksia, mutta välillä tärkeintä on vain hyvä show.

Ennen kuin ensimmäinen tuotantokausi on edes loppunut, sarja on jo poikinut kolme levyä ja kesällä alkavan live-konserttikiertueen. Viime kuussa Glee ylsi jopa Billboard-albumilistan ykköseksi albumilla, joka koostui Madonna tribuuttijaksossa esitetyistä kappaleista. Seuraavan viikon jaksossa luvassa on Lady Gagaa ja Britney-jaksostakin on juoruiltu.

Hillittömän Jane Lynchin ohella sarjan varsinainen tähti on Lea Michele, joka esittää kunnianhimoista Rachelia. Upea äänisen Lean ura alkoi Broadwaylta, mutta vasta Glee teki hänestä tähden. Viime vuonna Lea sai roolistaan Golden Globe-ehdokkuuden ja tänä keväänä hänet listattiin Time-lehden 100 vaikutusvaltaisimman julkkiksen listalle. Loppuun vielä Lean säkenöivä tulkinta kappaleesta Don't Rain on My Parade musikaalista Funny Girl.



Jotain sarjan ilmiömäisestä suosiosta kertoo se, että tv-kanava Fox on tilannut sarjasta jo kolmannen kauden, vaikka ensimmäistäkään kautta ei ole saatettu päätökseen.

kuva: Google.images

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti