8.6.2010

GAGA

Älkää ymmärtäkö väärin. Rakastan Lady Gagaa. Lady Gaga on varmasti viime vuosien suurimpia popmaailman ja jopa koko populaarikulttuurin tulokkaita, ja hän ansaitsee varmasti kaiken mitä on jo saavuttanut. Viimeisen vuoden aikana Poker Facelta, Bad Romancelta ja muilta neidon makoisilta pophelmiltä ei ole voinut välttyä ja hänen naurettavan kunnianhimoisia musiikkivideoitaan on katsottu YouTubessa jo yli miljardi kertaa . Lady Gaga yhdistää imagossaan rohkeasti erilaisia alakulttuuriviittauksia ja valtavirtaa vaikuttavan kokonaisvaltaiseksi esitykseksi, joka tuntuu olevan hänelle paitsi tiukka imago niin myös koko elämän kokoinen esitys.
Kaikista näistä asioista huolimatta pelkään, että Lady Gaga on hieman ns. one trick pony. Hän yksinkertaisesti yrittää liikaa. Rakastan hänen antautumistaan faneille, showlle (hän on kuulemma uskomaton livenä) ja muodilleen, mutta välillä tuntuu, että kaikki asiat pakotetaan vaikeimman kautta vain outouden ja itseriittoisuuden vuoksi. Tämä tulee esille varsinkin Gagan musiikkivideoilla, jotka paisuvat joka kerta älyttömäksi kavalkaadiksi vaatteidenvaihtoa, tanssinumeroita, väkivaltaa ja muka nokkelia popviittauksia. Varsinkin viimeisin, Jonas Åkerlundin ohjaama, Telephone-video oli ärsyttävän rikkonainen ja täynnä älytöntä, irvokasta väkivaltakitchiä . Kappale kuitenkin kertoo vain tytön vaikeudesta bilettää yliriippuvan poikaystävän soitellessa kesken tanssimisen, for god sake. Itseäni pelottaa myös, että vasta 24-vuotias Stefani Joanne Angelina Germanotta kuluttaa luovuutensa ja samalla itsensä loppuun liian nopeasti.


Tänään julkaistiin Lady Gagan uusin video ihanasta latinoysärikamaluusbiisistä Alejandro,joka tarjoaa tuttua Gagaa. Vaikka video on ärsyttävän venytetty, teematon ja kappaletta on mixattu oudosti, niin pidän videosta aika paljon. Vaikka oltaisiin voitu tehdä iloinen kesärynkytys video, niin tehtiinkin luminen, vähävärinen ja vakava. Ja ihan tyylikäskin. Kirkko/ katolilaisuusteema on kuitenkin hiukan wtf, kun ottaa huomioon, että kappale Alejandro kertoo Lady Gagan pelosta latinomiehiä kohtaan.



Toivon, että Lady Gagan seuraava sinkku on eteerinen Dance In The Dark ja jos kesän jälkeen on vielä rahaa, niin menen varmasti neitoa katsomaan lokakuussa kun hän Suomeen jälleen saapuu.

Lady Gaga – Dance In The Dark

kuvat: V-magazine

2 kommenttia:

  1. Mietin ihan samaa duunissa kun katselin tuota videota... Stefanie, nyt vähän jarrua, ettei kaikki kulu heti kerralla loppuun ;_;
    Voisin ilmoittautua lokakuun keikalle myös o/

    Mut Telephone on kyllä tarttuva kipale, mm~

    VastaaPoista
  2. Tosin Telephone oli jo tullessaa mulle nii-n kuultu biisi.

    VastaaPoista