12.6.2010

Kesän elokuvat vol. 2

Kesäkuu on melko köyhä elokuvakuukausi. Kuukauden pelastaa ensi viikolla Youth In Revolt, jonka pääosassa nähdään huvittava ja hiljainen Micheal Cera. Loppukesän varsinaisia suuria ensi-iltoja ovat kuitenkin vampyyrikiimailu Twilight: Epäilys, Hollywoodin tähtikulttia koetteleva Knight and Day sekä Batman-ohjaaja Christopher Nolanin Inception.



Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna saa ensi-iltansa Twilight-saagan kolmas osa. Koko Twilight-mania oksettaa minua. Ei vain, koska Robert Pattison on limainen, tylsä ja tyhmä, vaan myös, koska sarjan taustalla oleva ajatus on oksettava. Koko jutun perusajatus on täydellinen emoilupäiväuni, jossa Bella rakastaa Edwardia niin paljon, että haluaa kuolla. Siis haluaa tehdä itsemurhan. On sairasta, että herkässä iässä olevat romantiikan nälkäiset teinitytöt houkutellaan Taylor Lautnerin abseilla tällaisen kieroutuneen fantasiasormetuksen ääreen. Oksettavaa. Toisaalta Twilight aloitti nykyisen vampyyribuumin ja Kristen Stewart on ihana, ja ehdottomasti yksi sukupolvensa upeimpia tähtösiä (älkää antako Twilighthömpän hämätä vaan katsokaa Adventureland, jossa Kristen on kuuma, kuuma, kuuma). Joten, jos MITÄÄN muuta ei tule ja on PAKKO päästä leffaan, niin saatan eh-kä mennä katsomaan tämän. Ehkä.

Tom Cruisella ja Cameron Diazilla on ongelma. He olivat joskus maailman suurimpia elokuvatähtiä. Nykyisin tähtikultti tuntuu kuitenkin kuolleen, ja sen ovat korvanneet kirja-, sarjakuva- ja tv-sarjafilmatisoinnit. Tompan ura lähti laskuun Oprah-incidentin jälkeen, ja Cameronille on käynyt kuten kaikille naistähdille (poikkeuksena Meryl Streep) käy; hän on tullut vanhemmaksi ja jotenkin turhaksi. Minulla itselläni ei ole mitään ongelmia Tom Cruisen kanssa. Hän on oikeasti todella lahjakas vanhanaikainen elokuvien supertähti, jolla on paitsi älyä niin myös valovoimaa tehdä vuodesta toiseen oikeasti viihdyttäviä suuren luokan blockbustereita. Cameronistakin tykkään. Hän on hupsu. Trailerin perusteella pääparin kemia toimii, toiminta on hauskaa ja jopa elokuvan perusajatus on huvittava. (Hassua on, että myöskin tänä kesänä tuleva Angelina Jolie rymistely Saltin oli alunperin tarkoitus kertoa Tom Cruisen esittämästä agentista nimeltä Salt.) Knight and Dayn ensi-ilta on 16.7.

Ohjaaja Christopher Nolan ei ole kertaakaan epäonnistunut. Hän osaa tehdä suurten massojen viihde-elokuvia, joissa on samalla syvyyttä, ajatusta ja tunnelmaa. Varsinaisen supertähden Nolanista on tehnyt hänen ysärihaudasta nostamansa Batman-sarja. Varsinkin vuoden 2008 Dark Knight oli mieletön hitti paitsi katsojien niin myös kriitikoiden keskuudessa ja toi Heath Ledgerille postyymisti sivuosa Oscarin. Nolanin uusinta elokuvaa Inceptionia on markkinoitu salailun avulla, eikä ainakaan minulle ole vieläkään täysin valjennut mistä elokuvassa on kyse. Trailereissa näkyy hienoa, painovoiman rajat murtavaa toimintaa, mystisiä unijaksoja ja Ellen Page. Leonardo DiCaprio on pääosassa. Tätä elokuvaa odotan kaikista kesän leffoista eniten.

Nolan on palkattu nostamaan myös Teräsmies-elokuvat takaisin vanhaan kukoistukseensa. Itse en ole tästä uutisesta erityisen innoissani, koska siinä missä Nolanin pimeä ja paranoidinen tunnelmointi sopii Batmanin tummaan tarinaa paremmin kuin hyvin, pelkään sen pilaavan Teräsmiehen tuomalla siihen kieroituneisuutta, jota Terikseen ei luontaisesti kuulu. Minun mielestäni Bryan Singerin ohjaama vuoden 2006 Superman Returns on kaikessa mahtipontisuudessaan, puhdasposkisuudessaan ja kiltteydessään yksi kaikkien aikojen parhaita supersankarielokuvia, enkä tästä syystä ymmärrä miksi sarja pitää "pelastaa".


kuvat: google.images.

Ps. Jee! Puolipiste!

5 kommenttia:

  1. Uuh. Toi Knight and Dayhan vois olla kivan viihdyttävä ainakin trailerin perusteella. Musta oli erityisesti mahtavaa, että Tomppa oli niin cool - ihan kuin subtext olisi: "this is so last season, I already experienced in M:i1-3." Ja "or I'll kill myself and then her!":D Toivottavasti ihan kaikki vitsit eivät ole samaa tasoa...

    VastaaPoista
  2. Tosin trailerit voi valehdella.

    En tiedä onko Tomppa cool. Se on jo aika vanha, tosin niinhän kaikki suuret tähdet jo on.

    VastaaPoista
  3. tarkoitin, että Tomppa esitti coolia kun se ei ollut hehkahtavinaan vaarallisille tilanteille. en sitä, että äijä itse olis niin cool.

    VastaaPoista
  4. Muutan mielipiteeni: Tomppa on cool.

    Katsoin tänään taas pitkästä aikaa sen Oprah-videon. That was some graztshiit.

    VastaaPoista
  5. Tomppa on enää vain crazycool, hyvät ihmiset ^_^. Sen trademark-hymystäkin on tullut jotenkin maaninen ja epäilyttävä..

    Mut katsokaa Top Gun: siinä Tomppa on cool, silloin kun se todella oli cool <3!

    Inception = Bring it~

    Kristen Stewart on niin upea, kuuma ja vielä ihanasti mystinen. En malta odottaa kun neito astuu Joan Jettin saappaisiin!

    VastaaPoista