10.6.2010

Sex and The City 2

Kulttuuri luo sukupolvikokemuksia. Frendit, Spice Girls, Nirvana olivat kaikki uusia, kokonaista nuorten maailmaa muuttaneita kokemuksia. Frendit kuvasi modernia ystävyyskulttuuria, kuvatessaan nuoria ja heidän tiivistä ystävyyttään. Frendeissä ystävät ovat korvanneet perheen elämän keskuksena. Spice Girls toi esiin uudenlaisen, ylpeän tyttöyden ja avasi tytöille mahdollisuuden ilmaista itseään uusilla tavoilla haistattamalla pitkät miesten hallitsemalle viihdemaailmalle. Nirvana purki tuntoja ja ahdistusta, joka nuoria kautta maailman koettelee kasvukipujen kourissa.

Myös Sinkkuelämää on sukupolvea (ja toki myös sukupuolta) yhdistävä kulttuurituote. Sinkkuelämää sarja to
i ensimmäistä kertaa rohkeasti esille 2000-luvun naista ja hänen tuntemuksiaan. Naiset olivat itsenäisiä, avoimen seksikkäitä ja seksinnälkäisiä, avoimen nautinnonhaluisia ja hedonistisia. Ja tämän kaiken keskellä naisia yhdisti tosirakkauttakin vahvempi ystävyys.

Pari vuotta sitten ilmestynyt Sex and The City-elokuva oli sarjan fanille kamala pettymys. Kaikki mikä sarjassa toimi, oli hukattu jonnekin matkalla valkokankaalle. Elokuva ei ollut hauska, nokkela tai edes koskettava, vaan juoneton, ylipitkäksi venytetty jakso jostain kuudennen tuotantokauden huonommalta puolelta. Myös muoti oli ärsyttävän alleviitattua sekä itsetarkoituksellista ja otsat ja kulmakarvat näyttivät oudoilta.



Tänä kesänä Ison Omenan naiset saapuvat uudemman kerran. Ja tällä kertaa jotain on tehty oikeinkin. On viimein tajuttu, että elokuvan kohdeyleisö (naiset, homot ja mukaan retuutetut poikaystävät) ei kaipaa synkistelyä, elämänmuutoksia j
a draamaa, vaan jotain kevyttä, hauskaa ja huoletonta. Tästä syystä Sex And The City 2 toimii ja on vilpittömästi hauska kesäleffa. Kieltämättä elokuva on jälleen liian pitkä ilman mitään järkevää syytä, SJP näyttää valitettavasti transulta ja juonikin puuttuu lähes kokonaan, mutta paikoitellen kaiken pakkelin ja röyhelöiden keskeltä tavoitetaan jotain mikä alkuperäisestä sarjasta teki niin tarttuvan. Uuden elokuvan puvustus on mielenkiintoista ja ihastuttavan värikästä, vaikka vaatteita vaihdetaankin naurettavaa tahtia. Tällä kertaa aplodit ansaitsevat myös se meikkaajien, kampaajien, personal trainereiden ja plastiikkakirurgien armeija, joka saa nämä naiset näyttämään upeilta.



Sex and The City 2 on juuri sellainen kevyt kesänautinto pehmiksen ja pussikaljoittelun välissä, jollaisen ensimmäisen elokuvan toivoi olevan. Kuten Katja Kallio uusimmassa Image-lehdessä toteaa, Sex and The City 2 on lama-ajan satuelokuva.

JUDE LAW! :D


kuvat: google.images

2 kommenttia:

  1. Mm, me like~ JUDE LAW <3

    VastaaPoista
  2. Me doesn't dislike.

    Oikeasti yllätyin. Tosin se on helppoa kun odotukset on aika lailla nollassa :D

    VastaaPoista