1.12.2010

Les amours imaginaires.

Mielestäni R&A:n paras elokuva oli kanadan-ranskalaisen, 21-vuotiaan Xavier Dolanin ohjaama Heartbeat. Elokuva kertoo kahdestä ystävyksestä, jotka rakastuvat kiharapäiseen ( ja ällöttävään) Nicolasiin. Elokuvan juoni on melko tympeä ja hidas. Olematon tarina etenee vain pakon sanelemana.

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Juonellisesta onttoudestaan huolimatta Heartbeat on hieno elokuva. Se on selvästi saman ajan tuote kuin hipsterit tai kertakäyttöiset indie-bändit. Elokuvassa jokainen henkilö on liian tyylikäs suhtautuakseen mihinkään lämmöllä, avoimesti tai tunteella. Kaikki suljetaan vain näytettäväksi kyynelinä yön pimeydessä. Visuaalisesti elokuva tavoittaa nykyajalle ominaisen leikittelyn; tyylistään tiukka Marie on hieno vastapari satunnaiselle Francisille. Elokuvassa tyyli tulee ennen sisältöä, mutta tässä ei ole mitään kummallista nykyajan ylivisuaalisessa kokemuskulttuurissa.

Kangastuksia (Heartbeat)Suomessa 3.12.

ps. Liian pitkä bloggaustauko on ollut seurausta siitä, että koneeni on ollut huollossa 1,5 viikkoa. Yllättäen elämä ei siitä huolimatta ole päättynyt, vaan on ollut jopa ihan mukavaa. Toivottavasti kenenkään muun elämä ei ole tästä häiriintynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti