3.2.2011

127 Hours.

Photobucket

Danny
Boylen 127 Hours muistuttaa Darren Aranofskyn upeaa Black Swania. Molemmat elokuvat kuvaavat nuoren ihmisen selviämistä ja taipumista äärioloissa. Elokuvien tähdet Natalie Portman ja James Franco ovat sukupolvensa lahjakkaimpia ja monipuolisimpia näyttelijöitä. Molemmissa on sisäistä paloa ja voimaa kantaa lähes yksin elokuvia ja suuria tarinoita. Black Swanin perusta on Portman ja 127 Hours rakentuu pitkälti Francon pysäyttävälle läsnäololle ja fyysisyydelle, joka elokuvan äärioloissa on puistattavan vahva.

127 Hours on osoitus britti Danny Boylen kyvystä kertoa läntisen maailman perustarinoita modernilla ja jännittävällä tavalla. Oscar-rohmu
Slumdog Millionaire kertoi polveilevasti ja rankkojakin teemoja sivuten tuttua ryysyistä rikkauksiin tarinaa. Boylen uusin kertoo tutun tarinan yhden miehen kamppailusta tavalla, joka tuntuu tuoreelta ja nykyaikaiselta. Hieno kuvaus ja leikkaukset, kevyt huumori, populaarikulttuurista napatut tunnelmat, Francon periksiantamattomuus sekä luonnon ja lopullisten valintojen armottomuus luovat koskettavan kokonaisuuden, joka vetoaa syvällä elävään inhimillisyyteen.

The Tallest Man On Earth – The Blizzard's Never Seen the Desert Sands

ps. Oscar-elokuva jahtini on hyvässä vauhdissa. Olen nyt nähnyt seitsemän kymmenestä Oscar elokuvasta ja loput kolmekin korjaantuvat talteen parin viikon aikana. Ihana elämä!

4 kommenttia:

  1. Ihanaaihanaa~!

    Dannyn tuore ja optimistinen ote oli juuri täydellinen tälle stoorille.

    VastaaPoista
  2. Totta. Olin ihan täpinöissä kun mummojen kanssa ulostauduin teatterista. Harmittaa, että Oscar menee Firthille.

    Tänä vuonna Oscar elokuvat ovat olleet lähes poikkeuksetta erinomaisia. Viime vuonna oli vähän niin ja näin.

    VastaaPoista