19.2.2011

Girl with an issue, grab a tissue.

Olen parin kuukauden sisällä nähnyt useita elokuvia, jotka ovat kertoneet nuorista naisista ja heidän isä-ongelmistaan. Sofia Coppolan lumoava Somewhere kuvasi hulttio supertähden suhdetta nuoreen tyttäreensä, Winter's Bonessa Jennifer Lawrencen esittämä Ree etsii narkkari-isäänsä pelastakseen kotinsa ja Coenin veljesten True Gritissa nuori tyttö lähtee kostoretkelle napatakseen isänsä murhaajan. Vaikka ainoastaan Somewherissa isä-tytär suhde on keskiössä, on elokuvilla paljon yhteistä. Jokaisessa elokuvassa herkässä iässä olevat tytöt joutuvat kohtaamaan julman aikuisten maailman ja sen arvot. Lapsuuteen ja nuoruuteen liitetty vapaus ja keveys luovat kiinnostavia kontrasteja aikuismaailman odotusten kanssa. Erityisesti Coen veljesten nostalgisessa lännenelokuvassa käsitellään hienosti elämänsä parhaat päivät nähneen palkkionmetsästäjän ja uhmakkaan nuoren naisen suhdetta.

Photobucket

Näitä elokuvia yhdistää myös niiden ihanat nuoret tähdet. Viime vuosina Hollywood on hurahtanut uusiin teinitähtösiin. Kick-Assin Chloe Moretz on nörttien mielikuvitusta häiritsevä genrekaunotar, Elle Fanning hurmaa muotimaailmaa täydellisyydellään ja True Gritin tähti Hailee Steinfield kamppailee viikon päästä jaettavista Oscareista. Näissä nuorissa neitosissa on jotain hämmentävän lumoavaa. Heissä yhdistyy samaan aikaan ilo ja huolettomuus sekä elegantin pinnan alla kytevä uhma.

2 kommenttia:

  1. En o vieläkään saanut katsotuksi edes tuota Somewhereä, vaikka kovasti on ollut tarkoitus. Tästä postauksesta tuli kyllä nyt sellainen olo, että heti,pakko,nyt ja mentävä JO! <3

    VastaaPoista
  2. NYT HETI PAINUT SINNE TEATTERIIN!
    N-Y-T!

    VastaaPoista