2.2.2011

Arjen asioita.

Tanskalaiset rakastavat lippuaan, leivonnaisia, satusetä Andersenia ja Kierkegaardia. Tanskalaisilla on lähtökohtaisesti hyvä ja erittäin skandinaavinen maku. Kaikki on linjakasta, harmoonista ja väritöntä. Väkijoukoissa pistää kuitenkin silmään tiettyjen asioiden kummallinen yleisyys.

PhotobucketPhotobucket

Ensimmäisenä huomasin, että suuri osa Kööpenhaminan asukkaista käyttää kummallisia, kieltämättä rumia talvikenkiä. Suosituimman kenkämallin tittelistä kilpailevat Hunter-merkkiset kumisaappaat sekä Caribou-merkkiset kummalliset kumikenkä-vaelluskenkä-yhdistelmä nilkkurit. Oli valinta kumpi tahansa, niin ainakaan minun silmääni kyseiset läntystimet eivät miellytä. Onneksi aina iloiset tanskalaiset saavat nämäkin rumilukset toimimaan muun asun kanssa, joten lopputulos ei aina ole aivan kamala.

Photobucket

Varakkaat tanskalaiset palvovat Applea ja iLuuri neljä löytyykin yllättävän monen perusjampan taskusta. Tämä näkyy erityisen hyvin julkisissa kulkuvälineissä, sillä paikalliset noudattavat orjallisesti Applen käskyä kaivaa luuri esiin heti kun on astuttu metroon, junaan tai bussiin. Toisaalta älypuhelimien käyttö on täällä jopa oikeasti hyödyllistä, sillä lähes kaikkialla junista kirjastoihin ja kahviloista metroon on tarjolla ilmainen langaton verkko. Iphonen yltäkylläisyys katukuvassa on entisestään kiihdyttänyt haluani hankkia kyseinen kapine heti Suomeen palattuani.

Photobucket

Toinen haluttava esine katukuvassa ovat Fjällraven-reput. Myös Suomessa suositun repun voi tunnistaa kompaktista koosta, yksivärisyydestä sekä viininpunaisesta kettu-logosta. Ruotsalainen Fjällravenin Kånken-reppu on skandinaavisen suunnitelun klassikko, joka säilyy isoveljeltä pikkuveljelle. Itse ostan luultavasti omani ensi viikolla, kun palkkani suomalaisuudesta ( aka. opintotuki) pamahtaa tilille.

Copenhagen Fashion Week 2.-6.11.

ps. Iina Eskon darraisan kaunis Undays-näyttely on nähtävillä nyt myös Helsingissä Myymälä2:ssa 2.-13. helmikuuta.

2 kommenttia: