26.7.2011

Bridesmaids.

Komedia on miehinen ala varsinkin elokuvan puolella. Television puolella naisvetoiset sitcomit kuten 30 Rock, Parks and Recreation ja Cougar Town jyräävät, mutta elokuvien puolella tilanne on toinen. Yhä edelleen ns. naistenkomediat ovat lähinnä pitkästyttäviä tusina rom-comeja, joiden pääosissa seikkailee katehudsoncatherineheigl-blondeja ja heidän tummia, tuhmia ihastuksiaan. Liian usein naiset kuvataan komedioissa vain äiteinä, hupsuina vaimoina tai kikattelevina teinityttöinä. Onneksi Bridesmaids tekee asiat toisin ja onkin yksi hauskimmista koskaan näkemistäni elokuvista.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Bridesmaids kertoo häistä. Tylsää juu, mutta kun käsikirjoittajana ja pääosan esittäjänä on Saturday Night Liven nerokas Kristen Wiig, elokuvassa on myös järkyttävän hauskaa pikkusanailua, paskantamista hääpuvussa keskelle tietä ja muuta liikenteen hillitöntä vaarantamista sekä fyysisintä komediaa, jota Hollywood on tuottanut vuosikausiin. Vaikka Wiig on selvästi elokuvan virta, myös muut naiset revittelevät rooleissaan veikeästi. Elokuva on ihanan raikasta ja vapauttavaa katsottavaa verrattuna hittituottaja Apatown tuottamiin huumehuuruisiin teinimies-komedioihin, sillä samalla kun Bridesmaids on häikäilettömän rietas ja törkeä, on se myös lämmin kuvaus ystävyydestä ja uusista aluista.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

En oikeasti muista, milloin olisin nauranut elokuvateatterissa niin paljon kuin Bridesmaidsia katsoessani. Toki elokuva vastaa lähes täydellisesti omaa käsitystäni hyvästä huumorista ja olen rakastanut Wiigiä jo vuosikausia, joten olen varmasti elokuvalle aika helppo tapaus. Mutta parhaiten elokuvan hauskuutta kuvaa se, että sen jälkeen kun nauru oli lähes reväyttänyt vatsalihaksia leffateatterin pimeydessä, jatkui nauru vielä kymmenen minuuttia elokuvateatterista poistumisen jälkeenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti