22.4.2010

Kesä ja festarit.

Viime viikkoina festarit ovat VIIMEIN julkistaneet esiintyjiään. Ärsyttävää tuollainen pihtailu. Ensiksi helpottuneena totesin, että Roskildessa ei ole tänä vuonna oikeen mitään pakko_nähdä-kamaa. Tietysti Roskildemäiseen tapaan, esiintyjälista on aika hullu. Muse, Prodigy, Gorillaz ja Prince isoimpina. Kaikki noista on ihan kiinnostavia, mutta enemmän kyseisiltä festareilta kiinnostavat Vampire Weekend (jonka viime vuonna missasin rahapulan takia), Robyn ja Florence. Ei kuitenkaan tarpeeksi, ja tästä syystä suunniteltu matka Tanskan satumaiseen mutalaatikkoon jää tänä(kin) vuonna tekemättä. Vielä joskus aion sinne vielä mennä, koska kuulemani mukaan tunnelma siellä on aivan erityislaatuinen. Ehkä ensi vuonna, kun tanskaakin silloin sujuvasti pistän menemään.

Mutta onneksi Suomessakin osataan.
Matkani käy siis Ruisrockiin, Ilosaareen, Pori Jazziin ja Flowhun.

Heinäkuun alussa Turun Ruissalossa järjestettävä Ruisrock on kuulemma paska festari. Minulla ei ole mitään Turkua vastaan. Olen käynyt siellä kerran ja se on ihan kaunis kaupunki täynnä lesboja ja hesburgereita. Mikä Ruississa kuulemma kusee on kaikki. Ruissalo on perseessä suhteutettuna kaupungin keskustaan. Alueelle pääsee bussilla, jonka jälkeen pitää kuitenkin kävellä kolme kilometriä, että pääsee nauttimaan festivaalihumusta. Leirintäaluekin on kuulemma epämukavan kaukana. Festarialueelta ei pääse pois, mikä tuottaa ongelmia mahdolliselle alkoholin nauttimiselle. Kännit viiden euron muovituopeista jossain hikisessä kaljaparkissa ei innosta.

Mutta ne artistit. Taas kerran Ruissi on saanut houkuteltua monia ihania esiintyjiä. Heviperjantai Ozzy Osbourneineen ei kiinnosta. Mutta The Sounds, Disco Ensemble, PMMP, SMG, Belle&Sebastian (olen niin Juno-herännäinen), Florence and the Machine, Ark ja Regina Spektor sitäkin enemmän. Ruissin tuntien aikataulutus menee luultavasti niin, että kaikki lempparini laitetaan päällekkäin ja lopun aikaa joudun humalassa kuuntelemaan jotain Lauri Tähkää. Viiden euron muovimukista. Jossain hikisessä kaljateltassa.

Ruissia seuraavana viikonloppuna on kotifestarini Ilosaarirock. Ilosaari on iloinen, turvallinen, rento ja hienolla tavalla vapaa festivaali. Tulee lämmin olo kun vaan ajatteleekin laululavan nurmikoita, hiekkaa varpojen välissä ja viime vuoden läkähdyttävän upeaa Röyksoppin keikkaa. Tämän vuoden esiintyjälista ei kamalasti anna odottaa. Lapko, Micragirls, Jenni ja Olavi ovat ihan kivoja. En kuitenkaan mene tänä vuonna musiikin takia, vaan koska kotona pitää käydä kerran kesässä ja kotona on hyvä olla. Luultavasti (toivottavasti) isot kiinnitykset ilmoitetaan joskus myöhemmin.


Pori Jazzissa olen käynyt kerran. Kanye West oli ihan kiva. Oli hienoa nähdä kun sateisesta picnicmaastosta kuoriutui hullusti heiluva rapkuoro, joka ulvoi herra Westin joka tavulle. Muuten oli aika kamalaa. Oli kylmää ja märkää ja kaljakin loppui kesken. Lisäksi Porin keskustassa EI kuulemma ollut mäkkiä, ja mikään hese ei mulle yömyöhillä riittänyt. Pori on myös erittäin ruma kaupunki. Tänä vuonna aion kuitenkin antaa Jazzeille uuden yrityksen. Poriin vetää kolme suurta: Massive Attack, N.E.R.D ja laatikkoviini. Olen iloinen, että Pori Jazz on jatkanut linjaansa ja tarjoaa artisteja myös nuorison makuun. Rukoilin ja toivoin tänä vuonna Beyoncea, mutta olen tyytyväinen näihinkin. Pori Jazz on heinäkuun lopussa.


Toivottavasti lämpimän ja kiimaisen festarikesän päättää hipsteritaivas Flow-festivaali. Viime vuoden suurimpia suruja oli Flown missaaminen. Vaikka liput ovat kalliit, ulkonäköpaineet hirvittävät ja esiintyjät vähän nevareita, niin Helsingissä asuvalle Flow on helppo ja rento tapa päättää kesän biletys. Esiintyjistä odotan eniten Airia, Jönsiä, The XX:iä, Miaa ja uusinta ihastustani Marina And The Diamondsia. Lisäksi indiekeikoilla on aina kivaa, joten viihdyn varmaan muutenkin.Ja onhan minulla koko kevät/kesä aikaa rakastua vaikka niihin kaikkiin. Flown virallinen ja kevään mukaan päivittyvä Spotify-soittolista löytyy täältä.

Kaikesta tästä seuraa luultavasti henkilökohtainen konkurssi, mutta on sitä ennenkin eletty kesä makaroonilla, ketsupilla ja kaljalla.

kuvat: GoogleImages

9 kommenttia:

  1. I'm SO there with you, babe!

    Toivottavasti ei todellakaan käy Ruississa niinkuin juuri maalailit. Lauri Tähkä ja kaljamuki, mm-mm :(.
    Jos Belle&Sebastianit, Florencet ja PMMPt laitetaan edes jotenkin limittäin lomittain, Ruisrockista voi tulla helvetin hyvä festari.

    (Kunhan me vain päästään sinne paikan päälle jotenkin.)

    Pori Jazz -> Tori Amos \o/!

    Ja Flow jäi harmittamaan myös allekirjoittanutta viime vuonna, PAKKO MENNÄ NYT!

    VastaaPoista
  2. ...niin ja kotoisa Ilo, tietenkin~.

    VastaaPoista
  3. U will b! U must b.

    Ilo vielä vähän mietityttää. Kun ei siellä ole oikeasti MITÄÄN mikä kamalasti innostais.

    Unohdin Torin. JEeee.

    Mun painajainen on, että SMG ja PMMP, Florence ja Regina, ja Ark ja Sounds laitetaan päällekkäin. Jään kotiin, enkä tee enää mitään kivaa jos noin kävisi.

    VastaaPoista
  4. "Kaikesta tästä seuraa luultavasti henkilökohtainen konkurssi, mutta on sitä ennenkin eletty kesä makaroonilla, ketsupilla ja kaljalla."

    Mäkin aattelin, että kiertelen vaan koko kesän jotain festareita yms. ja tyyliin kerjään lisää rahaa matkalla seuraavaan. Koska täällä tuppukylässä ei oo tiedossa mitään, töitä varsinkaan.

    VastaaPoista
  5. Sukulaiset auttaa. Siitähän PMMPkin laulaa "Päät soittaa" kappeleessa.

    Mulla on onneksi duunia. Tosin se estää yletöntä bilettämistä :(

    VastaaPoista
  6. :) Ilosaarirock on kyllä mun mielestä menny noissa bändikiinnityksissään harmillisen metsään jo monta vuotta. Mullakin on savolaisena lämpimätvälit Ilosaareen, niin mielelläni siellä kävisinkin. Ite en vaan jaksa maksaa piletteja jos paikalla on yks, kaks, kolme hyvää bändiä ja loput on kuraa... Saisivat skarpata nyt! :/

    VastaaPoista
  7. Niina: Totta. Mun makuun valinnat on usein liian raskaita, ja mitään huippunimiä ei saada. Mikä on vähän hassua, kun festari kuitenkin joka vuosi myydään loppuun. Luulisi, että niillä ois rahaa.

    VastaaPoista
  8. :DD pori ON ruma kaupunki!
    mutta tervetuloa jazzeille, muuten tänne Poriin ei kannata kyllä tullakaan !

    VastaaPoista
  9. Kiitos LURA! I'll be there.
    Onneksi vain keskusta on erityisen ruma, ja sen voi melkein välttää Jazzeila.

    VastaaPoista